⠀

⠀

ادامه مناره سوم ـ 2 : پست خداحافظی

بسم الله الرحمن الرحیم
این پست را روی وبلاگ می‌گذارم:
بچه بودم، وقتی می‌شنیدم ماه رمضان می‌خوانند: «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی حَجَّ بَیْتِکَ الْحَرَامِ فِی عَامِی هَذَا وَ فِی کُلِّ عَامٍ» نمی‌فهمیدم یعنی چه!
بزرگتر شدم و یاد گرفتم: «وَلِلَّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا»2
پیش خودم، وقتی حساب و کتاب می‌کردم، نتیجه این می‌شد: امثال ما که استطاعت نداریم؛ شاید بعداً بزرگتر شوم، مبلغ یا معینه‌3  بشوم و حج بروم.
سالِ اولِ دانشگاه، در اردوی طرح‌ولایت 4، حاج آقا ماندگاری، گفت که حج نه همت است، نه قسمت، که دعوت است؛ در دعاهایتان بخواهید و بخوانید: اللهم ارزقنا حج بیتک و زیارة قبر نبیک و قتلاً فی سبیلک... 5
از آن سال به بعد، این دعا بعد از درخواست فرج آقایمان امام زمان (عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف) پای ثابت دعاهایم بود؛ اما هیچ‌وقت باور نداشتم شدنی‌است. لقلقه‌‌زبانم بود و دلم را خوش می‌کردم
 روز قیامت بابت همه دعاهایی که کردم و مستجاب نشد، ثواب می‌برم6  و نباید در دعاکردن، کم خواست.
سال ۱۳۸۴ اسمم عمره دانشجویی درآمد، و هزینه‌اش «مِن حیثُ لایحتسب»8 رسید. روزی که گذرنامه را از پستچی گرفتم، صفحاتش را شمردم. 40 صفحه داشت. برای یک ویزا، واقعاً 40 صفحه نیاز بود؟! پول سفر عمره دوباره یا حج را که ندارم، چه رسد به خارجه. راه کربلا هم نیم‌بند باز است. حالا درست است که آمریکا حمله کرده و صدام سقوط، اما هنوز امن نیست. کاروان‌هایی هم می‌روند، اما پدر که اجازه نمی‌دهد. حتماً بقیه صفحات، سفید می‌ماند.
سفر اول، دیدار نخست و شیدایی که تمامی نداشت. تمامِ لحظات سفر را ‌بلعیدم. یقین‌داشتم سفر اول و آخرم است. مگر می‌شود در این دنیا، با این گرانی، و این همه آدمِ در صف، باز هم قسمتم شود! وداع مدینه‌النبی یادم نمی‌رود. اشک‌هایم بند نمی‌آمد. دوستم گفت: «چرا اینجوری می‌کنی با خودت! حالا ان‌شاءالله دوباره میای!» و جواب‌دادم: «می‌دونم، دیگه نمیام. دلم تنگ می‌شه...، دیگه اینجا رو نمی‌بینم.»

گذشت؛ بعد از رسیدن به وطن، روزانه تکرار می‌کردم که دیروز کجا بودم. بعد هفتگی شد، به ماه رسید و شد سالی یکبار. آنقدر روی نوشتن خاطرات، وسواس به خرج دادم که تمام نشد. 9
آنهایی که رفته‌اند می‌دانند، می‌فهمند بعد از سفر اول، دیدن دوباره بیت‌الله آرزوی همیشگی می‌شود. بار دوم، بیش از قبل مبهوت بودم و شکرگزار بابت نعمتی که خوابش را هم نمی‌دیدم. پروردگار مهربان من! خوابم؟ مگر می‌شود برای بار دوم؟
همانجا از ته دل خواستم یا جداه! دلم تمتع می‌خواهد، حج بیت‌الله الحرام...
*
و حالا...
هنوز نرفته‌ام؛ نمی‌دانم آیا اسم من هم جزو حجاج بیت الله الحرام  نوشته شده است یا نه؟!
اما بار سفر بسته‌ام تا به خیل حجاج برسم. شاید این هیچ را هم راه دادند.
آمدم بگویم خوبی، بدی دیدید حلال کنید. از ته دل... ! و امیدوارم جزو «أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ»10  قرارگیرم.

 ان‌شاءالله11


پ.ن:
1. خداوندا! حج بیت الحرام در این سال و در همه سال‌ها، روزی‌ام کن.
2 . و برای خدا بر مردم است که آهنگ خانه (او) کنند، آنها که توانایی رفتن به سوی آن دارند. سوره مبارک آل‌عمران ـ آیه 97
3. معینه: این عنوان، به بانوانی گفته می‌شود که همراه کاروان‌های حج و گاهی عمره، به سرزمین وحی اعزام‌شده ومسئولیت بیان احکام و پاسخگویی به سؤالات شرعی بانوان را بر عهده دارد. معمولاً هر سال آزمون و مصاحبه‌ برای معینه‌شدن توسط سازمان حج و زیارت برگزار می‌شود و ضوابط و شرایطی دارد.
4 . اردوی طرح‌ولایت، دوره آموزش مبانی اندیشه اسلامی است که برای دانشجویان و طلاب در سراسر کشور اجرا می‌شود. از برکاتِ ماندگار مرحوم آیه‌الله مصباح یزدی.
5 . پروردگارا، حج خانه‌ات، زیارت مزار پیامبرت و کشته‌شدن در راهت را روزی‌ام کن.
6. اگر انسان حاجت‌مند، برای رفع گرفتاری خود دعا کند و استجابت دعای او به مصلحت نباشد، خداوند در قیامت از او عذرخواهى می‌کند و می‌فرماید: اگر دعاى تو مستجاب نشد، مصلحت نبود و علّت آن را براى او روشن مى‏کند و به گونه‏اى براى او جبران مى‏نماید که آن بنده مى‏گوید اى کاش هیچ یک از دعاهایم در دنیا مستجاب نشده بود. اصول کافى، ج 2، ص 491 – 490.
7.  کسی که می‌خواهد به مکه مکرمه برود، اگر در غیر ایام ماه ذی‌الحجه باشد، باید «عمره مفرده» انجام دهد. عمره مفرده، شامل هفت عمل است: احرام، طواف، نماز طواف، سعی، تقصیر، طواف نساء و نماز طواف نساء.
8. از جایی که حساب نمی‌کند. بخشی از آیه 3 سوره مبارک طلاق.
9. آنقدر اولین سفر عمره‌ام شیرین بود که به‌مناسبت در این سفرنامه، گریزی به آن زده‌ام.
10. اینکه مرا در شمار زائران خانه محترمت بنویسى، آن زائرانى که زیارتشان پاک و خالصانه است، تلاششان پذیرفته است، گناهشان آمرزیده است،  بدی هایشان نابود شده است. بخشی از  ادعیه بعد از نمازهای یومیه در ماه مبارک رمضان
 11. قبل از سفر حج، وبلاگی با نام «عمره دانشجویی، 2واحد» و با آدرسِ ترمِ‌تابستانی داشتم. پیشنهادِ خواهرم بود که سفر 14 روزه عمره را تشبیه کنیم به 2 واحد درسی که در ترم‌تابستانی گذرانده می‌شود. آن موقع از خاطرات عمره‌ام می‌نوشتم، اما هیچ‌وقت تمام نشد. بالاخره بعد از چند سال، آن را پاک کردم.
نظرات 1 + ارسال نظر
گل 1402/06/07 ساعت 07:35

سلام.تازه پیدات کردم
دلم برای خودت و نوشته هات تنگ شده

علیک سلام
منم دلم واست تنگ شده زیاد

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد